Two teachers, one goal!

“Ναι και” είναι η βάση του αυτοσχεδιασμού. Πάνω σε αυτό το “ναι και” στήθηκε η Σχολή. Ένα δομημένο πρόγραμμα εκπαίδευσης που σε οδηγεί στη θεατρική σκηνή και όχι μόνο. Θα χτίσεις έναν τρόπο σκέψης που θα σε κάνει να δεις τα πράγματα με άλλη ματιά.

Η YA IMPRO είναι η πρώτη Σχολή IMPROV COMEDY που εδραιώθηκε στη Θεσσαλονίκη, με ένα πλήρες και ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης. Ξεκίνησε τη λειτουργία της τον Οκτώβριο του 2018 με ένα πακέτο από παραστάσεις, ανοιχτές δράσεις και δωρεάν μαθήματα, συμμετοχή στα δρώμενα της πόλης, προσκεκλημένους εκπαιδευτές και ένα δίκτυο ανθρώπων που κουβαλάνε την ίδια τρέλα και την ίδια όρεξη για το παιχνίδι, για το θέατρο και τη ζωή.

Συνεργασίες:

Ο ενεργειακός ιδεοσυσσωρευτής

Κιντής
Κωνσταντίνος

Ο Κωνσταντινος είναι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, μουσικός, εμψυχωτής και improviser. Διδάσκει εδώ και πέντε χρόνια στις τάξεις του δημοτικού και του νηπιαγωγείου. Διδάσκει επίσης μουσική ως δεύτερη ανάθεση και οργανώνει παιχνίδια με γονείς και παιδιά, εντός και εκτός τάξης. Αποφοίτησε από την ImproVibe και ξεκίνησε να σπέρνει Improv στις άλλες γειτονιές της Αθήνας, την Κόρινθο, το Αίγιο και την Πάτρα, ώσπου βρέθηκε Θεσσαλονίκη.

Έψαξε να βρει Improv και δε βρήκε, οπότε γεννήθηκε η Ya Impro. Είναι ο δημιουργός και ο ένας απ’ τους εκπαιδευτές της Σχολής. Όντας ένας απ' τους πρώτους που ασχολήθηκαν με το Improv Musical στην Ελλάδα καθώς και με τα εργαλεία του Improv στη Σχολική Τάξη έχει εκπαιδεύσει πολλές ομάδες ενηλίκων αλλά και παιδιών. Ως μέλος των Improvatores έχει συμμετάσχει σε πλήθος παραστάσεων και φεστιβάλ και έχει οργανώσει ποικίλα σεμινάρια με άξονα το “παιχνίδι”. Πλέον τρέχει τη Ya Impro και παράλληλα οργανώνει διαφορά πρότζεκτ με άξονα την εκπαίδευση και τον αυτοσχεδιασμό. Παράλληλα είναι φοιτητής στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του ΠΑΜΑΚ με κατεύθυνση την εκπαίδευση ενηλίκων.

Μονάδα εντατικής φαντασίας

Έστερ
Σερεμέτη Αζαρία

Η Έστερ Σερεμέτη- Αζαρία γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1989. Είναι απόφοιτος του Αμερικάνικου Κολλεγίου "Anatolia", πτυχιούχος Βαλκανικών Σπουδών (Παν. Μακεδονίας), και ηθοποιός (Ανώτερη Δραματική Σχολή "Ανδρέας Βουτσινάς"). Έχει εργαστεί για χρόνια στο θέατρο με θιάσους αλλά και στο stand up. Επιπλέον, έχει υπάρξει σε ομάδες δημιουργίας και υλοποίησης προγραμμάτων βιωματικής εκπαίδευσης σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες, σε σχολεία, ομάδες εθελοντών και δράσεις για ευπαθείς ομάδες.

Το 2015 ξεκίνησε την φοίτηση της στην ImproVibe, την πρώτη σχολή θεατρικού αυτοσχεδιασμού της Ελλάδας. Ολοκληρώνοντας τους κύκλους σεμιναρίων, συνέχισε την εκπαίδευσή της τόσο στην υποκριτική όσο και στον αυτοσχεδιασμό στην Αθήνα και το εξωτερικό. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της ομάδας Improvatores που ασχολήθηκαν ιδιαίτερα με το Improv Musical, δίνοντας παραστάσεις και προσφέροντας σεμινάρια στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις. Καθ' όλη την παραμονή της στην Αθήνα, είχε τη χαρά να συνεργαστεί και να παίξει με πολλές από τις ομάδες αυτοσχεδιασμού της πόλης. Επέστρεψε δυναμικά στην πόλη της, τη Θεσσαλονίκη όπου και διδάσκει στη σχολή αυτοσχεδιασμού Ya Impro γεμάτη όρεξη να μοιραστεί τις γνώσεις, το κέφι και την αγάπη της για το Improv και το Θέατρο.

Εγκαταστάσεις

Η Σχολή στεγάζεται σε ένα γωνιακό κτίριο στο Ιστορικό Κέντρο της Θεσσαλονίκης στα σύνορα με την Άνω Πόλη και τα στέκια της. Εκεί που συνήθως πίνουμε μπύρες μετά τα μαθήματα. Με πολλή προσωπική δουλειά και αγάπη, πολύχρωμες διαθέσεις και χαμόγελα καταφέραμε να έχουμε μια ενιαία αίθουσα διδασκαλίας και έναν ζεστό χώρο αναμονής.

https://www.youtube.com/watch?v=LCVdEi5NYEE&t=16s

YA IMPRO μαθήματα