“Αυτοί που λένε “ναι” ανταμείβονται

από τις περιπέτειες που ζουν”

- Keith Johnstone -

Η τέχνη του Improv

Πώς γίνεται μια παράσταση χωρίς τίποτα προσχεδιασμένο;

Αυτό που μας διαφοροποιεί από οτιδήποτε είναι κατά βάση η ματιά, ο τρόπος που δουλεύουμε και το τελικό προϊόν. Μια παράσταση που δημιουργείται την ίδια στιγμή που παίζεται. Αυτό προκύπτει ως αποτέλεσμα της εκπαίδευσης και της ομαδικής δουλειάς. Με κοινό παρονομαστή το γέλιο, τη χαρά, τη δημιουργικότητα, το μοίρασμα, την έμπνευση, τη θετική στάση και τη φρεσκάδα, αρκετές τεχνικές και διαδικαστικές γνώσεις, διαφορετικές σκοπιές και κυρίως την επικοινωνία, μπορείς να χτίσεις από το τίποτα καινούργιους κόσμους, να μπεις σε αυτούς και να παρασυρθείς. Εκεί αρχίζει η καλλιτεχνική δημιουργία.

Ιστορία

Πάντα αυτοσχεδιάζαμε.
Το έχεις κάνεις κι εσύ!

Πάντα αυτοσχεδιάζαμε. Το έχεις κάνεις κι εσύ!
Τις φορές που δεν έκανες πρόβα πριν σηκώσεις το τηλέφωνο. Όταν από εκνευρισμό δεν θυμάσαι τι έλεγες στον συνάδελφο στη δουλειά. Όταν είπες ψέματα για το τελευταίο κομμάτι της πίτσας. Και πριν λίγο που είπες στον εαυτό σου: “μόνο αυτό θα δω και το κλείνω σε δυο λεπτάκια.”
Το IMPROV COMEDY έχει τις ρίζες του χωμένες πολύ βαθιά στην ιστορία. Από τις κωμικές φόρμες της comedia del arte, μέχρι απλά ή και πιο σύνθετα παιχνίδια, ασκήσεις και σχήματα παραστάσεων που όλο μας εκπλήσουν και μας ιντριγκάρουν να τα δοκιμάσουμε, να εμπνευστούμε και να δημιουργήσουμε πάνω σε αυτά.
Είμαστε φτιαγμένοι να ζούμε μέσα σε ιστορίες και όταν είμαστε συνδημιουργοί, αυτές γίνονται ακόμα πιο απολαυστικές. Ξέρεις πολύ καλά να το κάνεις. Εμείς θα σου μάθουμε πώς να το απολαμβάνεις!

Τι άλλα;

Το IMPROV πάει παντού.
Είναι σαν...

Έλα παραδέξου το, αν δεν ήταν ο μαϊντανός, ήταν η Coca Cola. Άντε να ήταν η κέτσαπ! Ό,τι κι αν σκέφτηκες ήταν ταιριαστό. Κι αυτό γιατί σε ένα πλαίσιο αποδοχής και υποστήριξης καμία ιδέα δεν πάει χαμένη. Θα μας δώσει ό,τι έχει να μας δώσει και τη θέση της θα πάρει η επόμενη. Θα καλλιεργήσεις ένα skillset απαραίτητο για την καθημερινότητά σου κι η δουλειά μας είναι να σου φτιάξουμε το κατάλληλο περιβάλλον που θα ξεδιπλώσεις την τρέλα, τον αυθορμητισμό, κάθε περίεργη και αλλοπρόσαλλη σκέψη που θα σε κάνει να αναρωτιέσαι: “εγώ το έκανα αυτό;”. Και θα διασκεδάζεις με την απάντηση. Που δεν είναι άλλη από ένα τεράστιο ΝΑΙ!

“Μου άρεσε πάρα πολύ ότι γίνεσαι πολύ γρήγορα ομάδα με τα υπόλοιπα παιδιά
που πριν ένα μήνα μπορεί να μην γνωριζόμασταν καν”

Α. Κ.

“Ανακάλυψα κομμάτια του εαυτού μου που νομίζω ήταν πολύ κρυμμένα
και χάρηκα που έστω κ λίγο ξεθάφτηκαν”

Κ. Κ.

“Το κάθε τι που κάνουμε φέρνει τόνους γέλιου και είναι φανταστική
η επικοινωνία που αναπτύσσεται μεταξύ άλλων”

Ζ. Κ.

“Περνούσα φανταστικά κάθε φορά και μακάρι να είχα βρει το improv νωρίτερα.
Δημιουργική απόλαυση με άπειρο γέλιο, πρέπει όλοι να το δοκιμάσουν”

Ν. Β.

“Σαν να κάνεις bungee ενώ πατάς στα πόδια σου”

Γράψου σε ένα ΔΩΡΕΑΝ μάθημα